Wilt u ook zelf en eenvoudig uw openbare verlichting schakelen?
Onafhankelijk van toonfrequent of type lichtmast?
Besparen op uw branduren?

Als gemeente heeft u ongetwijfeld vernomen dat de Toon Frequent (TF) techniek geleidelijk zal worden uitgefaseerd. Dit heeft gevolgen voor het in- en uitschakelen van uw openbare verlichting.

Wellicht heeft u los hiervan al langer de behoefte om uw verlichting wanneer u dat wilt -en op afstand- in te kunnen inschakelen.

Of is uw huidige schakelsysteem niet flexibel genoeg? En u wilt in het schakelen eigenlijk niet afhankelijk zijn van het type lichtmast, een specifiek type schakelkastje of uw aannemer.

Om deze redenen hebben wij in nauwe samenwerking met 15 Nederlandse gemeenten een nieuw en flexibel schakelsysteem voor openbare verlichting ontwikkeld waarbij gemeenten meer regie en invloed krijgen.
Met dit unieke systeem kunt u zelfstandig en op afstand de openbare verlichting schakelen onafhankelijk van toon frequent, netbeheerder, communicatie en hardware fabrikanten.


Liander verzorgingsgebied

Referentie: Liander (één van de grootste netbeheerders in Nederland) rolt ons schakelsysteem uit in haar verzorgingsgebied onder de naam ‘FlexOVL’. Uiteindelijk zal met ons systeem ongeveer 1/3 van Nederland (800.000 lichtmasten) worden geschakeld via 25.000 voedingspunten. Zie ook de introductie video.

 


Schakelen van Openbare Verlichting als een dienst.

Onze unieke schakeldienst is nu als aantrekkelijk jaarlijks abonnement beschikbaar voor gemeenten buiten het Liander gebied en/of gemeenten met (deels) eigen OVL voedingspunten. Op het schakelkastje na, is er geen aparte investering nodig (geen softwarelicenties of specifiek ICT systeem). Wij zorgen ervoor dat het schakelsysteem altijd werkt en updates krijgt. De gemeente werkt in een beveiligde online omgeving.

  • Schakel per voedingspunt 3 verschillende groepen
  • Maak zelf schakelschema’s (vaste, astro, lichtcellen)
  • Autonome werking
  • Bespaar energie door inzicht in branduren
  • Verleen schakelrechten aan geautoriseerde personen en organisaties
  • Bediening via computer, tablet of smartphone
  • Communicatie via elk mobiel telecom netwerk
  • Maakt gebruik van onafhankelijk en veilig besturingsplatform voor kritische infrastructuren

Interesse?

Stap nu ook over van Toon Frequent naar flexibel en op afstand schakelen. Maak zelf eenvoudig schakelschema’s en bespaar energie. Neem contact met ons op om voor uw gemeente de mogelijkheden te bespreken.