(Dutch) Open Smart Grid Platform winnaar ICT Milieu Award

Alliander en CGI hebben de ICT Milieu Award 2014 gewonnen met het Open Smart Grid Platform. Dit is 30 september bekend gemaakt tijdens de Avond van de Digitale Economie. De ICT Milieu Award is een jaarlijkse prijs van Nederland ICT, de branchevereniging van ICT-bedrijven in Nederland,  voor het meest innovatieve, milieuvriendelijke, duurzame en aansprekende ICT-product. CGI ontwikkelde het Open Smart Grid Platform in opdracht van Smart Society Services.

Met het Open Smart Grid Platform kunnen klanten met (web)applicaties op een eenvoudige wijze slimme objecten kunnen monitoren en besturen. De eerste toepassing op het Open Smart Grid Platform is FlexOVL, een nieuw en flexibel schakelsysteem voor openbare verlichting dat netbeheerder Liander gaat uitrollen in haar verzorgingsgebied.

Alliander gelooft in een ontwikkeling naar een ‘open en smart society’ waarbij het gebruik van slimme toepassingen de maatschappij vooruit helpt en mooier maakt. Volgens de jury is smart energy het sleutelwoord om een duurzame energievoorziening te bewerkstelligen en was haar motivatie:

“Vanwege het open karakter van het platform kunnen ook andere marktpartijen hun applicatie koppelen aan het platform. De praktische toepasbaarheid, de grootschalige toepassing, in combinatie met de potentiële energiebesparingen maken het Open Smart Grid Platform de winnaar van de ICT Milieu Award 2014.”

Wij zijn natuurlijk verheugd op het winnen van de prijs met alle aandacht en naamsbekendheid die dat oplevert. We zien het als een erkenning van de visie achter de open source opzet van het platform en de wijze waarop we de dienstverlening in markt zetten. Daarnaast, en niet in de laatste plaats, is het de verdienste van de mensen die eraan werken, zowel binnen Alliander als de ICT-dienstverlener CGI.

Het is een extra stimulans om samen met onze partners het platform verder te ontwikkelen. Dit willen we doen vanuit een zelfstandig bedrijf en in een open source samenwerkingsmodel.

Foto’s die wij maakten van deze avond in het Louwman Museum staan in dit fotoalbum.

Lees meer over de uitreiking op de bekendmaking van ICT Nederland.

Bekijk de video (4:10) met de 3 genomineerde projecten:

Of bekijk de video met alleen ‘onze beelden’ (1:37)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s